• Steg 1: Forarbeid

  Start med å rengjøre. Fjern støv, skitt og fettflekker fra underlaget. Det er viktig å få bort såperester etter vask, bruk derfor godt med vann. Husk å slipe over flatene for å fjerne løse trefibre. Er underlaget tidligere lakket bør det mattes ned først for å sikre god heft. Sørg for at underlaget er rent, fast og tørt.

 • Steg 2: Grunning

  Det er også viktig å begrense gjennomslag fra gulning og kvister ved å bruke KVIST- OG SPERRE GRUNNING. Etter at grunningen er påført, bør spikerslag, ujevnheter og store kvister sparkles med SPARKEL FOR TRE. Slip bort overskytende sparkel og fjern støvet. Vi anbefaler deg å sparkle to ganger for best resultat.

  Etter at du har sparklet og slipt lønner det seg å grunne en gang til med KVIST- OG SPERRE GRUNNING for å få et jevnere underlag og for å begrense kvistgjennomslag. Det gjør det lettere å få et pent og varig resultat.

  Tips! For enklere påføring av både grunning og selve malingen kan du først påføre med rull og så bruke en pensel før malingen tørker. Det er enklere og gir et penere resultat!

 • Steg 3: Maling

  -Mal et strøk
  -Slip lett
  -Fjern støv
  -Mal det siste strøket

  For å få god dekk og best holdbarhet må du male to strøk. Mellom strøkene anbefaler vi at du sliper lett med et fint sandpapir (f.eks 180 korning). Det gjøres for å fjerne støv som evt. har festet seg i malingen etter første strøk. Dette er spesielt viktig hvis du velger en blank maling.