https://youtu.be/1QFZdduI8qQ

 • Steg 1: Forarbeid

  Start med å rengjøre. Fjern støv, skitt og fettflekker fra underlaget. Det er viktig å få bort såperester etter vask, bruk derfor godt med vann. Husk å matte ned underlaget for å sikre god heft (husk og fjerne støv). Sørg for at underlaget er rent, fast og tørt.

 • Steg 2: Grunning

  Eventuelle spikerslag, ujevnheter og store kvister sparkles. Slip bort overskytende sparkel og fjern støvet. Vi anbefaler deg å sparkle to ganger for best resultat.

  Etter sparkling og sliping lønner det seg å grunne for å få et jevnere underlag. Da blir det lettere å få et pent og varig resultat.

  – Påfør grunning med en egnet rulle
  – Stryk ut malingen umiddelbart med en bred pensel før den tørker
  – Husk å stryke ut malingen i hele felter, for å unngå å få skjolder
  – Begynn innerst og jobb deg utover. Start med speil/fyllinger før du fortsetter med ramtre, en av gangen

  Tips! For enklere påføring av både grunning og selve malingen kan du først påføre med rull og så bruke en pensel før malingen tørker. Det er enklere og gir et penere resultat!

 • Steg 3: Maling

  – Mal et strøk
  – Slip lett
  – Fjern støv
  – Mal det siste strøket

  For å få god dekk og best holdbarhet, må du male to strøk. Mellom strøkene anbefaler vi at du sliper lett med et fint sandpapir (f.eks 180 korning). Det gjøres for å fjerne støv som evt. har festet seg i malingen etter første strøk. Dette er spesielt viktig hvis du velger en blank maling.